Totaal aantal pageviews

maandag 18 april 2011

Doerak Ding 14: Zandbak

Katten mogen van mij niet in de zandbak maar ik had al (voor ik met 14 begon) zonder problemen een Kattenwiki op Wikipedia gemaakt en hoopte dat het artikel niet voortijdig van de website gehaald werd. Dat is wel het geval wegens 'Geen zinvolle inhoud'.

Wel nog even een wiki over favoriete bezigheden geschreven. En de link naar mijn blog onder de sidebar ingevoerd.

2 opmerkingen:

  1. Je ziet dus direct hoe de (sociale) controle bij de redactie van zo'n openbare wiki werkt. Misschien toch maar een ander pakket voor een besloten omgeving? Wat ik hier wel mis is de vraag of en in hoeverre je toepassingsmogelijkheden ziet (al dan niet binnen je werk) voor het Gelders Archief (bv Freedomtrail als Wiki?).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een Freedom Trail Arnhem wiki? Ik zie hier geen meerwaarde in. De website geeft alle informatie die over dit onderwerp te vermelden valt. Reacties kunnen gemaild worden. In een wiki mag iedereen schrijven. Ook als dat onzin is. En die onzin komt op het bordje van een medewerker terecht die dit weer mag rechtbreien. En voordat hij iets heeft uitgezocht staat het al wel een poos op internet te lezen. En stel dat je met iemand te maken krijgt die persee zijn gelijk wil krijgen? De onzin staat er binnen de kortste keren weer op. Ook als de medewerker een maand op vakantie is. Niet doen.
    Er bestaat een Freedom Trail Wiki die door Boston loopt. Hier wandel je 4 kilometer langs bezienswaardigheden met een geschiedenis.

    BeantwoordenVerwijderen