Totaal aantal pageviews

woensdag 20 april 2011

Doerak Ding 15: Twitter


Bevallig in een wit bontje gestoken kwam ze op een dag als een heuse diva mijn tuin binnengewandeld. Minzaam begroette ze mijn aanwezigheid door spaarzaam met het uiterste puntje van haar staart te bewegen. Want Miss Muppie was een rasartieste die haar eigen toneelstukken schreef en alle stunts helemaal zelf deed. Ooit heb ik met hand voor open mond naar een staaltje behendigheids techniek gekeken terwijl ze meters hoog in onze larix hing onderwijl een opera van jewelste ten gehore brengend. Ze was verslingerd aan drama, en wanneer er geen drama voorhande was dan maakte ze die wel. Zoals die keer dat een laveloos ronkende D. totaal van de wereld lag te zonnebanken met z'n staart slordig naar beneden hangend. Bij het passeren van die flodderstaart maakte ze zo'n stampei alsof haar bontje van haar lijf werd gerukt. Schitterend!

Maar wat helemaal bijzonder mag heten was dat Miss Muppie internet kon opstarten. Waar buurman D. zich slaapdronken vanaf zijn zonnebank richting toetsenbord verplaatste waarop hij zich, niet bewust van vastlopers en restart, verder in dromenland verdiepte, lag deze selfmadewoman hem meters voor op het World Wide Web. Jammer dat ze niet verder wilde leren, ze wilde al haar energie in de toneelkunsten steken en ze had ietwat probleempjes met de muis. Maar op Facebook en Twitter zou ze al snel veel followers en gespreksstof te over hebben dat verder gaat dan: 'Vind ik leuk'.

Miss Muppie zou niet trots op me zijn maar mijn mening over Twitter sluit wel aardig aan bij die van D. Wat onrustig om al die tweets van grootleveranciers te lezen. Met bakken komen ze binnen. Leve de knop Unfollow. Ik hou het liever bij een klein select groepje. Hier lees je mijn zeer bescheiden bijdrage.

5 opmerkingen:

 1. Zeer bescheiden ja, en dan ook maar 1 volger. Kom ik er gezellig bij staan. Katten op Twitter? Het kan een titel voor een mooi boek zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Nettie,

  Heb je al reacties gehad op je oproepen? Cq een enorme toename aan volgers? Functies die handig kunnen zijn in Twitter: DM (direct bericht naar iemand die je volgt zonder dat anderen dat zien) en het werken en zoeken met #-tags (er is vast een #-tag UMBRACO die al een deel van je vraag beantwoord, en als je die #-tag zelf opneemt in je bericht bereik je ook dat anderen die op die tag zoeken je bericht vinden). Voor zoeken zie ook Twitter advanced search

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eindelijk is je prijs in huis. Hij komt er dus aan. Joost maakt je warm voor een Twitter-toepassing, maar daar ben je toch wat huiverig voor? Men bijt je daar niet hoor, dus probeer het maar uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, de toename was schrikbarend hoog! 300% maar liefst. En dat binnen de eerste week dat ik mijn face op Twitter liet zien! Daar tussendoor kwam een reactie van een Umbraco-fan binnen die me op een Umbraco-meeting wees. Helaas vond ik nergens een programma van de dag. En of het Nederlands- of Engelstalig was. En voor wie het bedoeld was. En het tijdstip was wat krap. Maar ik volg hem nu, dus . . . .

  Nee, RSS op Umbraco levert niet op wat ik ervan verwachtte. Er zijn talloze forums, allemaal in het Engels. Dat ga ik als leek niet redden om dan duidelijk te maken wat ik precies bedoel. Met Typo3 had ik al ervaren dat ontwikkelaars en eindgebruikers twee hele andere werelden vertegenwoordigen.

  Maar ik zoek naarstig verder, en wie weet komt er nog iets bruikbaars voorbij tijdens deze cursus.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Grappig dat je al zo snel resultaat behaalt. Sociale omgeving, dat web! Er zijn vast wel meer eindgebruikers in NL. Misschien @arjandenboer, @wesselspoelder of @abcmedia eens een tweet sturen? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen